10 Συμβουλές για τον Εντοπισμό Περιουσιακών Στοιχείων Ρώσων
GIJN – Oι κυβερνήσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού επιδίδονται σε έναν αγώνα να εντοπίσουν τις επαύλεις και τις υπερθαλαμηγούς ολιγαρχών και αξιωματούχων που θεωρούνται ότι βρίσκονται πιο κοντά στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν
Με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι κυρώσεις δεν περιορίζονται μόνο στον οικονομικό αντίκτυπο μεταξύ κρατών αλλά θέτουν σε μια επικίνδυνη περιδίνηση τόσο τα ΜΜΕ όσο και την ελευθερία του Τύπου. Η Ρωσία εξακολουθεί να μπλοκάρει δυτικά ενημερωτικά μέσα και προηγουμένως πέρασε νέο νόμο που ποινικοποιεί την ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Η Δύση αντίστοιχα έχει περιορίσει την πρόσβαση σε ρωσικά κρατικά μέσα που θεωρούνται εργαλεία προπαγάνδας.
Αυτός ο περιορισμός της ενημέρωσης από πλατφόρμες, εκδότες και κυβερνήσεις καταγράφεται από την ερευνήτρια Priyanjana Bengani του Tow Center του Columbia Journalism School, μαζί με πληροφορίες σχετικά με τις χώρες που επηρεάζονται. Ποια Μέσα έχουν απαγορευτεί; Πώς διαμορφώνονται οι νέες πολιτικές των μέσων κοινωνικώς δικτύωσης; Στο αναλυτικό χρονολόγιο παρουσιάζονται οι διεθνείς δράσεις με απευθείας παραπομπή σε πηγές, καθώς και η ημερομηνία, η προέλευση, το κίνητρο και ο τελικός στόχος τους.
Το παρόν κείμενο βασίζεται στο χρονολόγιο που έχει αναπτύξει η Priyanjana Bengani
Επιμέλεια: Στεφανία Ιμπρισίμοβα