Πολυμεσα

Πύλος: Ένας χρόνος μετά

Το ηχητικό ντοκιμαντέρ του iMEdD, σε συνεργασία με τoν Solomon και τη δημοσιογράφο Λυδία Εμμανουηλίδου, διερευνά τη δίκη εννέα επιζώντων που κατηγορούνται για διακίνηση και παρακολουθεί τις βασικές εξελίξεις και τις τύχες των επιζώντων ένα χρόνο μετά την καταστροφή.

Στις 14 Ιουνίου 2023, ένα αλιευτικό σκάφος που είχε αποπλεύσει από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία, ανατρέπεται περίπου 47ν.μ. νότια της Πύλου. Εκτιμάται ότι στο σκάφος επέβαιναν 750 άτομα.

Το νέο ηχητικό ντοκιμαντέρ του iMEdD, Πύλος: Ένας χρόνος μετά, αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες γύρω από όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες του αλιευτικού, τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ανετράπη, τους ρόλους των ελληνικών και ευρωπαϊκών αρχών και τη δίκη των εννέα επιζώντων που κατηγορήθηκαν για διακίνηση και πρόκληση ναυαγίου.

Το ντοκιμαντέρ υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ανεξάρτητο ερευνητικό δημοσιογραφικό οργανισμό Solomon και τη δημοσιογράφο Λυδία Εμμανουηλίδου, και είναι βασισμένο στη βραβευμένη έρευνα του Solomon, στην οποία πήραν μέρος η βρετανική εφημερίδα Guardian, η γερμανική δημόσια ραδιοτηλεόραση ARD και η μη κερδοσκοπική ερευνητική οργάνωση Forensis.