Κατάχρηση εξουσίας και δημόσιο συμφέρον, μια συζήτηση με τον Πολ Καρουάνα Γκαλίτσια
Μια συζήτηση με τον βραβευμένο δημοσιογράφο και συγγραφέα Πολ Καρουάνα Γκαλίτσια για την ελευθερία του Τύπου, την αποκάλυψη της κατάχρησης εξουσίας και την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
Ανοιχτά δεδομένα για την αποχή από τις εκλογές στην Ελλάδα
Συλλέξαμε δεδομένα από πολλές διαφορετικές επίσημες διαδικτυακές πηγές και δημιουργήσαμε μηχαναγνώσιμα σύνολα δεδομένων για την εκλογική συμμετοχή στην Ελλάδα.
Απείχαν περισσότεροι από όσους ψήφισαν στις ευρωεκλογές
Αν και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αποχή από τις ευρωπαϊκές εκλογές έμεινε ουσιαστικά σταθερή, στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 17,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές.
Πώς αναλύουμε τις προεκλογικές ομιλίες των πολιτικών αρχηγών
Η μεθοδολογία εργασίας, από τη συλλογή ως την ανάλυση των δεδομένων, στο πλαίσιο του έργου για την ανάλυση του προεκλογικού πολιτικού λόγου.
Oι υποκλοπές στο Twitter: Η εξέλιξη της συζήτησης τους τελευταίους εννέα μήνες, η πόλωση και ο ρόλος των media
Το iMEdD Lab και το Datalab παρουσιάζουν μια ερευνητική συνέργεια, με αντικείμενο την ανάλυση του διαλόγου για τις υποκλοπές στο Twitter.
Πώς αναλύσαμε εννέα μήνες συζήτησης για τις υποκλοπές στο Twitter
Η μεθοδολογία εργασίας, από τη συλλογή ως την ανάλυση των δεδομένων, στο πλαίσιο της ερευνητικής συνέργειας που παρουσιάζει το iMEdD Lab και το Datalab
Τα δεδομένα για τις τιμές των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα
Μετατρέψαμε τα στοιχεία για τις τιμές των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα που εσωκλείονται στα ημερήσια δελτία, μορφής .pdf, του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων σε ανοιχτά, μηχαναγνώσιμα σύνολα δεδομένων.
Η τιμή της βενζίνης τα τελευταία πέντε χρόνια
Σταθερά πάνω από 2 €/λίτρο κοστίζει η αμόλυβδη βενζίνη στην Ελλάδα από τον Μάρτιο 2022. Μικρότερη η «ψαλίδα» του κόστους μεταξύ αμόλυβδης 95 οκτ. και αμόλυβδης 100 οκτ., σημαντική η αύξηση της τιμής του diesel κίνησης σε σχέση με πέρυσι.
Σε επίπεδα 1994 ο πληθωρισμός στην Ελλάδα
Στο 11,3% ανήλθε ο πληθωρισμός τον Μάιο 2022, σημειώνοντας ρεκόρ σχεδόν τριών δεκαετιών. Τον πληθωρισμό «οδηγούν» οι –ακόμη υψηλότερες– αυξήσεις των τιμών σε βασικά είδη διατροφής, στέγασης και μεταφοράς.